Menu
EUR
Welke muziek streamingdiensten zijn er?

Welke muziek streamingdiensten zijn er?

Welke muziek streamingdiensten zijn er?

Vroeger stond internetmuziek of internetradio gelijk aan slechte kwaliteit. Want de muziekbestanden waren van lage kwaliteit en ze waren meestal ook illegaal. Vandaag de dag kun je muziek en radio in de hoogste kwaliteit streamen en heb je toegang tot een zeer uitgebreid aanbod. Maar welke muziek streamingdiensten zijn er en wat zijn de verschillen tussen de aanbieders?

Wat zijn HiFi streamingdiensten voor muziek?

Een muziek streamingdienst is een online platform dat gebruikers toegang biedt tot een enorme bibliotheek van muziek die via het internet gestreamd kan worden. In plaats van muziekbestanden te downloaden, kunnen gebruikers liedjes, albums, podcasts en afspeellijsten direct afspelen op hun apparaten zoals smartphones, tablets, en hifi-systemen. Deze diensten bieden vaak gepersonaliseerde aanbevelingen, radiostations, en exclusieve content.

Dankzij deze platformen hebben muziekliefhebbers overal en altijd toegang tot hun favoriete nummers zonder fysieke media nodig te hebben.

Welke streamingservices zijn er?

Er zijn best een aantal aanbieders van muziekstreaming. Spotify is veruit de meest bekende. Iedere streamingservice heeft eigen specialisaties en kwaliteiten. We lichten hieronder een aantal van de meest bekende platformen uit.

Spotify

Spotify staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide catalogus. Het is verreweg de grootste en bekendste speler met het meest brede aanbod.

Tidal

Tidal is een muziekdienst met groot aanbod in hoge resolutie, tenminste cd-kwaliteit. De perfecte keuze voor luisteraars met een liefde voor popmuziek.

Qobuz

Voor echte muziekliefhebbers en audiofielen is Qobuz dé streamingdienst. Dit platform richt zich op kwaliteit van muziek, en minder op de kwantiteit. Je luistert hier vooral naar klassieke- en jazzmuziek in hifi-kwaliteit of high-res.

Wat zijn de verschillen tussen de platformen?

Aanbod

Hoewel alle diensten een breed aanbod qua muziek aanbieden, zijn er wel een paar verschillen te onderscheiden. Spotify heeft eigenlijk alles qua muziek en muziekstijlen. Als je graag muziek in een betere geluidskwaliteit wil luisteren en ook toegang wil hebben tot een grote bibliotheek, dan is Tidal een betere keuze. Qobuz is compleet anders. Zij bieden vooral opties op het gebied van klassieke muziek, jazz en blues.

Geluidskwaliteit

Van de drie genoemde streamingdiensten is de geluidskwaliteit van Spotify de laagste. Dit is de standaard streamingkwaliteit. Echte audiofielen bevelen we Tidal of Qobuz aan, omdat de kwaliteit aanzienlijk hoger is. In onze winkel gebruiken we daarom ook altijd een van deze diensten.

Kosten

Bij vrijwel alle streamingdiensten kun je diverse abonnementen afsluiten. Denk aan een family- of studenten-account. Qobuz heeft hun abonnementsopties onderverdeeld op basis van geluidskwaliteit. Zo kun je kiezen voor ‘Studio’ of ‘Sublime’, waarbij je bij ‘Sublime’ als extra flinke korting krijgt op hi-res aankopen binnen de app.

Bij Tidal heb je voor de zelfde kosten al een betere geluidskwaliteit dan bij Spotify. Ook kun je bij Tidal als add-on een DJ-extensie erbij nemen. Dit bieden andere platformen niet. Het is dus zeker de moeite waard om over te stappen van streamingservice als goed geluid voor jou belangrijk is, want qua kosten zitten deze services niet ver van elkaar.

streamingdienst

Kosten: voor individueel gebruik

Max. audio kwaliteit

Spotify

€10,99 per maand

16-bit, 44.1kHz

Tidal

€10,99 per maand (+ €9,00 DJ-extensie)

24-bit, 192 kHz

Qobuz

Studio: €13,50 per maand
Sublime: €16,66 per maand

24-bit, 192 kHz


Kiezen voor het duurste abonnement kan een overweging zijn, omdat je graag naar een bepaalde artiest luistert waarvan je weet dat de muziek in de allerhoogste kwaliteit is opgenomen. Nog niet elke artiest doet dit, maar dit wordt wel steeds populairder. Houd hier dus rekening mee bij je keuze voor een streamingdienst.

Het maximale uit je streamingervaring halen

Om je luisterervaring te verbeteren is het toevoegen van een muziekstreamer een uitstekende keuze. Breid je bestaande set hiermee uit en luister naar ongeëvenaarde kwaliteit. Er zijn verschillende manieren om een streamer aan je hifi-set toe te voegen. Dit kan een losse streamer zijn, zoals de Cambridge CXN, maar ook een ingebouwde versterker met streamer of all-in-one systemen bijvoorbeeld. Denk hierbij aan de netwerk receiver van Yamaha R-N600A of een all-in-one set, zoals de NAIM mu-so.

De actieve speakers van KEF zijn al voorzien van streaming!

Maak een afspraak bij Bender hifi

We laten je graag de verschillen tussen de diverse streamingdiensten horen en ervaren in onze winkel. Zo kun je met zekerheid de juiste keuze qua muziekdienst maken. Maak hiervoor een afspraak via onze online agenda. Wij zorgen ervoor dat de streamers klaarstaan voor demonstratie en ons team voor persoonlijk advies!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!